Jdi na obsah Jdi na menu
 


Variace na Habešský entopf

8. 1. 2009

Toto je jídlo jednoduché na přípravu. Není to habešská kuchyně, ale je tam vliv habešské chuti, neboť tato krmě vznikla z nouze jednoho líného Etiopana, který se odmítl stravovat v české menze.

 

1. MASO

Musí být aspoň kousek kvůli chuti. Třeba jen HOVĚZÍ ŽEBRO, ale klidně i celé KUŘE. Originálnější chuť bude docílena SKOPOVÝM. SLEPICE jde využít také.

 

2. ZELENINA

Základní skupiny je třeba dodržet:

a)      CIBULE – nakrájet na čtvrtky

b)      ZELI – lze použít i KAPUSTU. Nekrájet, rozřezat na větší kusy a nechat je v celku.

c)       ZELENINOVÁ SMĚS – mražená zeleninová směs  „MEXICO“ nebo „COUNTRY“. Při větším počtu strávníků nastavit KONZERVOU FAZOLÍ nebo SÓJI.

Případně brambory, kukuřice, hrášek, lečo, papriky, kedlubna, pórek. Vše čerstvé nebo zmrazené.

 

3. KOŘENÍ

a) PAPRIKA – sladká, pálivá i gulášová

b) KARI nebo ORIENTÁLNÍ SMĚS

c) PEPŘ

d) ZÁZVOR – stačí lžička

e) další oblíbené směsi: DIVOČINA, GRIL SMĚS, GULÁŠOVÉ KOŘENÍ, ĎÁBELSKÁ SMĚS,…

f)  CHILLI

 

4. SŮL, OLEJ, HORKÁ VODA

 

Vše se dá do velkého hrnce, zalije vodou a nechá se to péct (nejlépe v remosce) tak dlouho, dokud vše není měkké.

 

Příloha – rýže.